Hollands snert weer

De herfst is in volle gang en het is al ijzig koud buiten. Tijd dus voor oer-Hollandse snert. Verse en ambachtelijk gemaakte erwtensoep bestellen kan bij Hapzekidee. De hele maand oktober krijgt u 10% korting op onze huisgemaakte erwtensoep!

Erwtensoep

Erwtensoep is een traditioneel Hollands gerecht dat is ontstaan uit armoede. Omdat erwten overal verkrijgbaar waren, kon iedereen dit verwarmende gerecht maken. Traditioneel werd de erwtensoep opgediend in een brood. Tegenwoordig wordt erwtensoep vaak gegeten met roggebrood en katenspek en bevat de erwtensoep meer ingrediënten. De naam snert wordt officieel gebruikt voor erwtensoep die een dat heeft gestaan en daarom nog dikker en smaakvoller is.

Erwtensoep besellen

Zweedse erwtensoep met pannenkoeken

Buitenlandse erwtensoep

Ook in andere landen kennen ze erwtensoep. In Engeland en Duitsland is de soep een stuk minder dik. Terwijl Marrokaanse erwtensoep juist extra dik is. Dit gerecht wordt Bessara genoemd. De soep bevat geen vlees, maar spliterwten en diverse kruiden. In plaats van een lepel wordt Marrokaans brood gebruikt om de soep te eten.

In Zweden en ook bij veel Nederlandse families worden er pannenkoeken gegeten na de erwtensoep. In Zweden doen ze dat zelfs elke donderdag en noemen ze dit gerecht ‘ärtsoppa med pannkakor’ De pannenkoekjes worden met jam of crème fraîche besmeerd.

De erwtensoep van Hapzekidee is heerlijk. De soep wordt huisgemaakt volgens traditioneel recept met een vleugje Hapzekidee. Ook erg lekker voor op de zaak! Natuurlijk kunt ook een van onze anderen soorten soep bestellen. Stokbrood en kruidenboter kunnen worden meegeleverd en ook luxe belegde broodjes voor de lunch kunnen bijbesteld worden!